HomeTweety Birds

Gokkasten bonus

Zodra je de Amatic gokkast Tweety Birds opent zal je op de vijf rollen van de gokkast direct verschillende exotische vogels zien staan. Naast deze exotische vogels zie je ook nog verschillende gekleurde letters, cijfers en een kat afgebeeld staan. Kijk je naast de rollen dan zie je hier in totaal 40 winlijnen afgebeeld staan. Deze zijn weergegeven met gekleurde rechthoekjes aan weerszijden van de rollen. Volg je deze rechthoeken naar beneden, dan kom je uit bij twee grote zwarte rechthoeken met daarin gele letters. In deze twee rechthoeken kun je je actuele balans (links) en je inzet per spin (rechts) aflezen tijdens het spelen.

Besturing van de Amatic Tweety Birds gokkast

Onder de twee zwarte rechthoeken met je inzet en balans vindt je de besturingsknoppen van de gokkast. De eerste twee knoppen die van belang zijn, zijn de bet en lines knoppen. Met deze knoppen kun je namelijk je inzet per spin instellen. Door op de lines knop te drukken kun je het aantal winlijnen instellen. Standaard speel je met alle 40 de winlijnen, maar het is ook mogelijk om met maar 10, 20 of 30 winlijnen te spelen. Zodra je dit ingesteld hebt kun je met behulp van de betknop instellen hoeveel geld je per winlijn in wilt zetten. Hierbij heb je de keuze uit bedragen die variëren tussen de één eurocent en 50 eurocent. Wanneer je alles vermenigvuldigd met elkaar kom je uit op een minimale inzet van 10 eurocent per spin en een maximale inzet van € 20.

Na het instellen van je inzet kun je beginnen met spelen, hiervoor heb je twee verschillende mogelijkheden, namelijk automatisch of handmatig. Door op de auto start knop te drukken zal de gokkast automatisch na het eindigen van een spin een nieuwe spin starten. Deze functie kun je weer uitschakelen door nogmaals op de auto start knop te drukken, een reden hiervoor kan zijn dat je je inzet aan wilt passen. Heb je liever toch iets meer controle, dan kun je met behulp van de startknop handmatig iedere spin starten.

Bonusspel van de Amatic Tweety Birds gokkast

Naast de lines knop vindt je nog een extra knop, namelijk de gamble knop. Met deze knop kun je het bonusspel van de gokkast activeren, wanneer je een winst behaald hebt. Echter kun je al van te voren deze knop indrukken en dan zal het bonusspel zich automatisch openen, zodra je een winst behaald hebt. Dit zal je altijd moeten doen wanneer je met de auto startfunctie speelt.

In het bonusspel zie je in het midden van het scherm een stapel speelkaarten liggen, het doel van het bonusspel is dat je gokt welke kaart boven op deze stapel ligt. Hierbij gok je op de kleur of de afbeelding van de kaart. Dit doe je door op één van de twee kleurknoppen of op één van de vier afbeeldingsknoppen te drukken. Wanneer je dit doet zal automatisch de kaart getrokken worden en kun je zien of je gewonnen hebt. Heb je het goede antwoord gegeven, dan wordt voor de kleur je winst verdubbeld en voor een afbeelding zelfs verviervoudigd. Voor beide gevallen geldt dat je ook nog eens met je nieuwe totale winst een gokje mag wagen.

Echter is dit niet geheel zonder gevaren, want bij een verkeerd antwoord verlies je je inzet en keer je terug naar de gokkast. Om te voorkomen dat je met lege handen komt te staan is er de mogelijkheid om maar de helft van je winst in te zetten bij een gokbeurt. Dit doe je door op de halfknop onderaan scherm te drukken. Ook kun je er voor kiezen om alles uit te laten betalen, dit doe je door op de collect knop onder aan het scherm te klikken. Doe je dit dan keer je automatisch terug naar de gokkast, net zoals je dit doet wanneer je een verkeerd antwoord geeft.

Uitbetalingsmenu van Amatic Tweety Birds

Als je op de rollen aan het spelen bent en je drukt op de letter P van je toetsenbord, dan opent zich het uitbetalingsmenu. In dit menu valt te lezen dat het mogelijk is om 62,5 keer je inzet per winlijn terug te winnen. Doordat je met 40 winlijnen speelt kan dit dus aardig oplopen, ook kun je nog eens vijf gratis bonus spins winnen. Deze ontvang je wanneer je drie of meer bonus afbeeldingen hebt tijdens een spin. Om winnen nog makkelijker te maken is er de Wild afbeelding, de kat kan namelijk iedere gewenste afbeelding aannemen op een winlijn, behalve de bonus afbeelding. Ga je naar de tweede pagina van het menu dan vindt je hier de winlijnen, deze betalen allen uit van links naar rechts bij aaneengesloten afbeeldingen van het zelfde soort.